Näkökulmia muistisairauteen

Haastattelemme alan mielenkiintoisimpia asiantuntijoita ja kerromme uusimmasta tutkimustiedosta. Asioita, jotka kiinnostavat juuri nyt.

Uusimmat jutut

Diagnoosi voi parantaa elämänlaatua

Diagnoosi voi parantaa elämänlaatua

Usein geriatri Jussi Ripsaluoma epäilee vahvasti jo potilaan kanssa keskustellessaan, että tällä on muistisairaus. Diagnoosi vaatii aina sen, että muiden sairauksien mahdollisuus suljetaan pois.

lue lisää
Kiellettyjä tunteita ei ole

Kiellettyjä tunteita ei ole

Pari- ja perhepsykoterapeutti Liisa Välilä tietää omakohtaisesti, että puolison sairastaessa tunteiden kirjo on valtava. Yksikään tunteista ei ole virheellinen, ja vaikeatkin on tärkeää tunnistaa. Jos tunteita ei tunnista ja pääse purkamaan, aiheutuu lisää pahoinvointia. Välilä kannustaa puolisoaan hoitavia vertaistukiryhmiin.

lue lisää
Selkokielisyys edistää yhdenvertaisuutta

Selkokielisyys edistää yhdenvertaisuutta

Memocaten tieteellinen johtaja, professori Camilla Lindholm kertoi Etnimu-toiminnan järjestämässä keskustelutilaisuudessa haluavansa parantaa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden terveyslukutaitoa edistämällä selkokielisten materiaalien tuottamista.

lue lisää
Muistiviikko alkaa

Muistiviikko alkaa

Valtakunnallista muistiviikkoa vietetään viikolla 38 eli 16.-22.9.2019. Muistiliiton perustama teemaviikko tuo esiin muistisairaiden ja heidän läheistensä oikeutta hyvään ja omannäköiseen elämään.

lue lisää

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti tilausjaksosi aikana.