Tampereen kaupunki kouluttautui Memocaten kanssa

Viime toukokuussa yhteensä 140 Tampereen kaupungin Ikäihmisten palvelulinjalla työskentelevää sairaanhoitajaa ja terveydenhoitajaa kävi läpi kuukauden mittaisen Memocate-kurssin.

10.9.2019

Kyseessä oli suurin tähän mennessä toteutunut koulutuksemme. Siihen sisältyi kaksi kuusituntista lähipäivää, joihin osallistuttiin 25-30 osallistujan ryhmissä, sekä verkko-opiskelua ja oman työn ohessa tehtäviä harjoituksia.
Kurssipalautteissamme luki muun muassa seuraavaa.

“Mielenkiintoinen, tarpeellinen, opettavainen, mukaansatempaava. Hyödyllinen työyhteisöasioidenkin suhteen.”

“Todella onnistunut kokonaisuus. Perusasioiden kertaus (muistisairauksista ja käytösoireista) oli paikallaan, ja syventävä tieto vuorovaikutuksen erityispiirteistä vahvisti omaa tietotaitoa.”

“Koulutus oli parempi kuin odotin! Innostava!”

Lähiopetuskerroilla käytiin mielenkiintoisia keskusteluja, joiden myötä ihailimme rautaista ammattitaitoa, jolla Tampereen Ikäihmisten palvelulinjalla muistisairaita kohdataan. Kouluttajanamme toimi Hanne-Maarit Mansala Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksestä. Hannen tavasta yhdistää lähiopetuksissa sekä tutkittua tietoa että omaa pitkää työkokemustaan pidettiin siinä määrin, että asteikolla 0-5 antoivat kurssilaiset hänelle arvosanaksi 4,7. Hannesta sanottiin muun muassa seuraavaa:

“Kouluttaja on “jalat maassa” ihminen ja hänellä on mukava ulosanti.”

“Kouluttajalla hauska persoona. Hän osaa ottaa yleisönsä ja pitää mielenkiintoa yllä. Käyttää mukavia kielikuvia ja esimerkkejä.” 

“Hyvällä huumorilla höystetty. Pysyi hyvin hereillä (siis kuuntelija 🙂 ).”

Memocate pyrkii jatkuvaan kehitykseen. Ennen tätä koulutusta uudistimme verkko-oppimisalustamme ja päivitimme sen sisällöt. Lanseerasimme käyttöön myös paperisen kaikille osallistujille jaettavan työkirjan eli Muistivihkon, joka ohjasi koulutuksen läpi. Arvokkaan palautteen saamisessa meitä auttoi Tampereen ammattikorkeakoulun media-alan opiskelija Satu Käppi, joka työharjoittelunsa puitteissa kokosi kehitysideoita jatkotyöskentelyämme varten.

Memocaten yhteistyö Tampereen kaupungin kanssa sai alkunsa noin vuosi sitten, kun Memocate tuotti pilottiprojektina Ikäihmisten palvelulinjalle arvo- ja palvelulupausanimaation. Video katsottavissa täällä. Nyt pidetty koulutus oli jatkoa pilotille.

Heikki Viitanen

Heikki Viitanen

Memocaten toimitusjohtaja ja toinen perustaja. Syön aamupalaksi strategioita, projektisuunnitelmia ja sitä, mitä puolisoni sattuu milloinkin laittamaan.

Katso myös nämä

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti tilausjaksosi aikana.

Share This