Memocate laajentaa kurssitarjontaansa yhteistyössä HY+:n kanssa

Aiemmin Memocaten lähikoulutuksia järjestettiin tilauksesta ryhmille, mutta uusi yhteistyö avaa ne myös yksittäisille osallistujille. Uutuutena mukaan tulevat myös ruotsinkieliset koulutukset.
18.5.2020

Koulutukset ovat avoimia kaikille

Memocaten Vuorovaikutus muistisairaan kanssa -koulutuksia järjestetään jatkossa myös HY+:n kautta. HY+:n kautta on saatavissa oleva koulutuspaketti noudattaa jo aiemmin hyväksi todettua mallia, johon kuuluu kaksi lähipäivää, oman työn ohessa tehtävät harjoitukset ja verkkokurssi.

-Yhdessä Memocate ja HY+ tavoittavat asiakkaat paremmin, toteaa Memocaten toimitusjohtaja Heikki Hauskaviita. Hän pitää merkittävänä kehityksenä sitä, että koulutukset ovat nyt myös yksittäisten osallistujien saavutettavissa.

Kun aiemmin koulutuksia tilasivat organisaatiot omille työntekijöilleen, voi nyt HY+:n kautta järjestettäviin koulutuksiin ilmoittautua kuka tahansa. Koulutusten kohderyhmää ovat muistisairaiden henkilöiden kanssa työskentelevät terveydenhuolto- ja sosiaalialan työntekijät, kuten hoitajat, sosiaaliohjaajat, lääkärit ja muistiohjaajat. Myös muut muistisairaita kohtaavat ammattilaiset, kuten apteekkien työntekijät, voivat hyötyä koulutuksesta.

Koulutusta myös ruotsiksi

Toinen merkittävä uudistus liittyy kieleen. Memocate-lähiopetusta on aiemmin järjestetty vain suomen kielellä ja verkkokurssi on ollut saatavilla suomeksi ja englanniksi. HY+ yhteistyön myötä koko koulutuksen voi käydä myös ruotsiksi. Sekä lähiopetuspäivien materiaalien että verkkokurssin sisältöjen kääntäminen ruotsiksi onkin parhaillaan meneillään.

Lähiopetusta Helsingissä, Turussa ja Vaasassa

Tämän vuoden loppupuolelle on suunniteltu neljä koulutusta, joihin voi jo ilmoittautua oheisten linkkien kautta. Koulutusten lähipäivistä vastaavat Varsinais-Suomen muistiliiton toiminnanohjaaja Hanne Mansala sekä sosionomi ja muistisairaiden hoitokodin esimies Sanna Kytölä. Koko koulutus pohjautuu pohjoismaisten kielten professorin Camilla Lindholmin tutkimustyöhön.

Vuorovaikutus muistisairaan kanssa, Helsinki 1.12. & 10.12.2020

Vuorovaikutus muistisairaan kanssa, Turku 17.11. & 2.12.2020

Kommunikation med minnessjuka, Helsingfors 19.11 & 8.12.2020

Kommunikation med minnessjuka, Vasa 4.11 & 20.11.2020

Mikä HY+?

Memocaten uusi yhteistyökumppani HY+ on Helsingin yliopiston rahastojen omistama yhtiö, joka on erikoistunut täydennyskoulutukseen, jatkuvaan oppimiseen ja erilaisiin kehittämispalveluihin. HY+:n tavoitteena on tuottaa tutkittua tietoa työelämän tarpeisiin, ja se käyttää kaikki jaettavat voittonsa Helsingin yliopiston toiminnan edistämiseen.
Sanna Kaski

Sanna Kaski

Sanna Kaski on Memocaten sisällöntuottaja. Hän on suomen kielen ja viestinnän asiantuntija (FM) sekä sairaanhoitaja.

Katso myös nämä

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti tilausjaksosi aikana.

Share This