Muistiviikko alkaa

Valtakunnallista muistiviikkoa vietetään viikolla 38 eli 16.-22.9.2019. Muistiliiton perustama teemaviikko tuo esiin muistisairaiden ja heidän läheistensä oikeutta hyvään ja omannäköiseen elämään.
16.9.2019
Muistiviikkoa on vietetty 2000-luvun alusta lähtien Muistiliiton kattojärjestön Alzheimer’s Disease Internationalin (ADI) lanseeraaman Maailman Alzheimer-päivän yhteydessä, joka tänä vuonna on 21.9.2019. ADI on myös julistanut koko syyskuun Maailman Alzheimer-kuukaudeksi.

Muistiliitto haastaa kaikki tekemään viikon aikana arjessaan pieniä ja suuria muistiystävällisiä tekoja, kuten tarjoamaan vapaahetken omaishoitajalle tai lähtemään muistisairaan henkilön ulkoiluseuraksi. Valmiuttaan tehdä muistiystävällisiä tekoja voi parantaa osallistumalla vapaaehtoisen pitämään Muistikummituokioon joko verkossa tai kasvotusten. Tunnin mittaisessa tuokiossa opitaan viisi tärkeää asiaa muistisairaan arvostavasta kohtaamisesta, ja osallistumisen jälkeen saa itsekin käyttää Muistikummi-nimitystä.

Muistiliiton Muistiviikkotapahtumista saa tietoa tästä linkistä ja Muistikummitoiminnasta tältä sivustolta.

Muistiviikon ensimmäinen päivä on myös Memocaten internetsivujen julkaisupäivä. Niiden kautta haluamme tarjota tukea muistisairaiden omaisille sekä lisätä tietoisuutta muistisairauksista

Sanna Kaski

Sanna Kaski

Sanna Kaski on Memocaten sisällöntuottaja. Hän on suomen kielen ja viestinnän asiantuntija (FM) sekä sairaanhoitaja.

Katso myös nämä

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti tilausjaksosi aikana.

Share This