En lähde!
Omaishoitolain mukaan sitovaa hoitotyötä tekevillä omaishoitajilla on oikeus kolmen vuorokauden mittaiseen vapaaseen kuukaudessa. Omaishoitajan vapaapäivien aikana muistisairas menee yleensä intervallijaksolle hoitokotiin. Nämä ovat monille omaishoitajille tärkeitä henkireikiä, ja tilanne muodostuu hankalaksi silloin, jos muistisairas kieltäytyy lähtemästä intervallijaksolle. Syynä voi olla sairaudentunnottomuus, pelot, haluttomuus poistua tutusta ja helpommin hahmotettavasta ympäristöstä tai kyvyttömyys nähdä tilanne omaishoitajan näkökulmasta.
Paljonko tuo hoito maksaa hoitokodissa potilaalle. Kelle ne palvelusetelit on?
Hei Leila Birgitta ja kiitos kysymyksestäsi!
Kunnilla on vastuu julkisen puolen intervallihoitojen järjestämisestä ja käytännöt vaihtelevat eri kuntien välillä.
Jotkut kunnat järjestävät intervallijaksonsa itse, toisissa ne tulevat ostopalveluina muilta palveluntuottajilta ja osa taas käyttää palveluseteleitä. Myös erilaisia yhdistelmiä on käytössä. Palveluseteleiden käyttö siis riippuu siitä, miten kunnan intervallihoitojen järjestämisen kokonaisuus on organisoitu.
Myös asiakasmaksut vaihtelevat eri kuntien välillä. Jotain osviittaa voi saada tarkastelemalla esimerkiksi tätä Janakkalan kunnan ikäihmisten palveluhinnastoa
, jossa hoitopäivämaksu on 48,90 euroa vuorokaudessa.
Yksittäisten ihmisten kohdalla päätökset intervallihoidoista tekevät kunnan sosiaalipalveluiden palveluohjaajat.
Joo en tiedä näistä, televisiota katsellaan vaan, saa kotona kans tehdä samaa ja ei maksa!!